Voor wie - Bedrijven

Verminderen van stress

Wat wij bieden
   Preventief
   Reactief
   Curatief
   Wij bieden …

Workshops

Onderdeel van scholing trajecten

Moeiteloos meer omzet

Tarieven

Verminderen van stress

ECCA is hét collectief bestaande uit Effortless Coaches in Amsterdam. Wat ons als collectief uniek maakt is dat wij daadwerkelijk werken aan het verminderen van stress in plaats van het ermee leren omgaan. Dit kun je letterlijk nemen. De technieken die wij hanteren reduceren het cortisolgehalte in het bloed oftewel verlaging van het stresshormoon.

Door hoge werkdruk en te weinig ontspanning of ontlading kan het lichaam in een vecht-, vlucht- of freeze-stand terecht komen. Even kan het lichaam dat wel aan, maar als de signalen niet worden herkend of (bewust) worden genegeerd verhoogt dit de kans op uitval. De veroorzaakte stress (extra verhoogde spanning) met eventueel bijkomende lichamelijke klachten zorgt ook weer voor spanningen en zo is de cirkel rond. Deze video verduidelijkt de stressvolle reactie op angst en hoe het ook anders kan => DARE. FEAR = False Evidence Appearing Real.

Niet alleen door langdurig werken onder hoge werkdruk, maar ook door -of een combinatie van- spanningen in de privésfeer kan de werknemer uitvallen. Het zijn kenmerken waardoor het ziekteverzuim kan toenemen. Juiste, adequate en directe persoonlijke begeleiding zijn onontbeerlijk voor een gezond bedrijfsklimaat. Zo voorkom je dat werknemers te vroeg reïntegreren en alsnog uitvallen.

Wat wij bieden

Wij coachen en trainen uw werknemers op een duurzame manier. U kunt kiezen op welk niveau u de interventie wilt plaatsvinden: preventief, reactief of curatief.

Preventief

Kiest u voor preventief? U kunt gerust zijn dat uw bedrijf de ruimte krijgt om te groeien en dat u niet zelf de brokstukken op hoeft te ruimen.

Reactief

Als er al een conflict speelt, kunt u kiezen voor het reactieve traject. Ons collectief biedt expertise op het vlak van mediation en teamcoaching. Door in te grijpen op het juiste moment zorgt het collectief ECCA op een professionele wijze voor ondersteuning en conflictoplossing.

Curatief

Tot slot, in elk van de trajecten bieden wij altijd nazorg. Maar, ook in andere gevallen bieden wij nazorg aan. Te denken valt bijvoorbeeld aan een heftige interne gebeurtenis of het plots moeten sluiten van een afdeling waardoor mensen hun banen verliezen. U kunt ons als collectief inzetten om de juiste en professionele begeleiding te bieden voor de werknemers.

Wij bieden …

  • Training preventie burn out voor medewerkers en leidinggevende
  • Individuele coaching
  • Teamcoaching
  • Training voor management
  • Loopbaantrajecten
  • Loopbaanadvies

Workshops

Naast individuele trajecten die ingezet kunnen worden op uw afdelingen of in uw team, bieden wij ook Effortless Coach workshops aan die in het teken staan van bewustwording.
Wat maakt dat energie wordt weggezogen uit het individu of in het team? Beseft de teamleider wat het team energie geeft? Dit zijn vraagstukken die zowel individueel als in groepsverband gesteld worden. Effortless Coaching biedt een introductie workshop op maat gemaakt voor elk type bedrijf of instelling. De workshop is bedoeld voor alle medewerkers. Doel: introductie wat stress is en hoe stress werkt in je lichaam en hoe je de stressklachten kunt reduceren. We bieden een andere kijk op het werk, namelijk: werken vanuit een bepaalde moeiteloosheid.

Na de workshop kan gekeken worden of behoefte is aan een vervolgtraining voor de groep en/of individuele coaching. Wij denken graag met u mee om te komen tot een gepast traject op maat.

Onderdeel van scholing trajecten

Wij kunnen ook in het standaard scholing en ontwikkeling pakket een onderdeel worden. Veel bedrijven die duurzaam personeel wensen hebben dit gedaan. Het blijkt dat dit een laagdrempelige manier voor de medewerker om tijdig aan de bel te trekken. Zo voorkomt u dat (nieuwe) medewerkers zich ook ziek melden.

Wij helpen de zieke medewerker weer terug op de vloer komt en effectiever in u bedrijf plaatsneemt. Of in een outplacement traject komt.

Voor de werkgever…

Voor de reeds uitgevallen werknemer bieden wij een coachingstraject met krachtige interventie technieken. Een traject duurt 3 tot 6 maanden waarbij een duidelijk plan wordt opgesteld die voor zowel werkgever als werknemer vooruitgang zullen betekenen. Na 3 maanden vindt een tussentijds evaluatie plaats en ter afsluiting van het traject.
Effortless Coaching is een holistische aanpak waarin transformatie centraal staat. Het is geen probleem oplossende manier van coachen, maar je wordt begeleid in anders kijken naar je leven. Naar een leven waar je hart volop JA tegen zegt. Want, “alleen ben je sneller, maar samen kom je verder.”

Moeiteloos meer omzet

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dan ook dat in een bedrijfsklimaat waarin werknemers tevreden en gelukkig zijn, het bedrijf succesvoller en meer omzet behaalt. Dit zegt dan ook iets over de werkdruk. Deadlines worden moeiteloos gehaald, puur door geheel ander perspectief te hebben op zaken. Dat klinkt misschien simpel en dat is het ook! Maar simpel betekent niet dat het makkelijk is. Het vergt training, toewijding en inzet om te kiezen anders te werken. Uiteindelijk zal het moeiteloos worden en wij begeleiden uw bedrijf en uw kostbare werknemers daar graag naar toe!

Tarieven

Ons tarief is gebaseerd op maatwerk. Afhankelijk van de vraag stemmen we ons aanbod hierop af. We geven graag vrijblijvend presentaties binnen een bedrijf van onze aanpak; Effortless Coaching.

Vraag vrijblijvend een offerte aan, bel of mail ons