Saar Grienberger
Mindset Matters
Email: saramariagrienberger@gmail.com
Tel.nr.: +31 6 19212035

Mijn Missie

Genieten van het leven. Innerlijke rust en vertrouwen voelen. Je vrij voelen om de dingen te doen die je wilt doen. Weten welke dingen je belangrijk vindt. Trots zijn op jezelf. Verbinding voelen. Dankbaarheid. Liefde. Voor jezelf, voor anderen en voor de wereld om je heen. Je energie gebruiken om je leven en je werk zo in te richten zoals jij dat wilt. En niet om te vechten tegen hoe het nu is.

Dat gun ik jou, mezelf en iedereen om me heen. En soms is dat niet zo makkelijk. Dat weet ik ook uit eigen ervaring. Het streven ernaar drijft mij in mijn leven en in mijn werk als coach. Vanuit het verlangen om me zelf vrijer te voelen en meer te genieten van het leven, ben ik op zoek gegaan naar methoden en technieken die voor mij werken en waar ook anderen hun voordeel mee kunnen doen. Mijn missie is dan ook om een bijdrage te leveren aan een wereld waarin zoveel mogelijk mensen hun eigen kracht en mogelijkheden zien, innerlijke rust voelen en kunnen genieten van hun leven.

Mijn specifieke expertise

In mijn zoektocht kwam ik steeds weer uit bij de kracht van overtuigingen. Dat waar je in gelooft, bepaalt hoe je de wereld ervaart en ook bepaalt hoe je reageert. De bril of het filter van overtuigingen waarmee je naar jezelf en naar de wereld kijkt, bepaalt welke gedachten er bij je opkomen, wat je voelt en ook wat je vervolgens doet. Of niet doet. En daar reageert de omgeving vervolgens weer op. - MINDSET MATTERS - : je overtuigingen geven vorm aan je leven.

Het leren ombuigen van belemmerende overtuigingen naar inzichten en overtuigingen die ruimte geven, is waar ik me op ben gaan toeleggen. Want hóe doe je dat, die andere bril opzetten? Leven vanuit die andere mindset? Meer rust en vertrouwen ervaren? Mild zijn voor jezelf?
Vaak ben je je niet eens bewust van je overtuigingen. 95% van je overtuigingen is onderbewust en geprogrammeerd op basis van ervaringen uit het verleden. Bewust wil je iets, stel je doelen. Maar je onderbewuste overtuigingen kunnen zorgen voor zelfondermijnend gedrag. Het is dus zaak om je overtuigingen op het doel aan te laten sluiten. Wil je echt iets blijvend en effectief veranderen, dan moet je bij de kern zijn en dat is het onderbewuste. Dus: geloof jij werkelijk dat coaching jou kan helpen? PSYCH-K is bijvoorbeeld een methode waarmee je die overtuiging op onderbewust niveau kunt testen en kunt herprogrammeren.

Je doelen helder hebben is ook belangrijk. Vaak weten we erg goed wat we níet willen. Door helder en concreet te maken wat je wel wilt, kun je daar op focussen. En dat helpt! Je ziet beter wat je kunt doen en waar je anderen om kunt vragen om je doel te bereiken.

Het kost ook aandacht en oefening om bewust aan de slag te zijn om te ontdekken hoe het voor jou werkt en hoe jij jezelf meer en meer vrij kunt maken. Vrij kunt denken. Vrij kunt doen. Maar het kan. Ook jij kunt het. En misschien is dit wel waar het om draait in het leven. Als je er hulp bij wilt om het sneller te laten gaan, kun je dit samen met mij doen.

Mijn achtergrond

Tijdens mijn economiestudie hield ik me al het liefste bezig met het ‘menselijk kapitaal’ binnen ondernemingen. De waarde van mensen erkennen en ze begeleiden om tot bloei te komen is wat me aansprak. Vanaf 2003 volg ik opleidingen en trainingen gericht op communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Naast mijn werk als communicatiespecialist en project coördinator werk ik sinds 2008 als coach. Zowel via een vorige werkgever in de financiële dienstverlening, als privé.
Behalve Effortless Coach ben ik opgeleid in onder andere PSYCH-K, M.E.P. (Mind Eye Power), NLP en progressiegericht coachen. Ook deed ik bij De Baak/het Europees Instituut een brede opleiding tot MasterCoach van 2,5 jaar. Je kunt bij mij bijvoorbeeld ook terecht met loopbaanvraagstukken.

Mijn aanpak

Tijdens een intakegesprek bespreken we je vraag en maak je al wat kennis met de manier waarop ik werk. Na dit gesprek kan ik een globale aanpak van een coachingstraject maken en een inschatting van het aantal sessies. Pas na het intakegesprek beslis je of je het traject start, want het is belangrijk dat je kunt ervaren of je vertrouwen hebt in het traject en onze samenwerking.
In het traject onderzoeken we jouw vraag en concrete doel verder. Op basis van jouw persoon, vraag en situatie zet ik specifieke oefeningen in om naar het doel toe te werken. Daarbij werk ik ook graag met beelden, geleide visualisaties en… &huiswerk! Bewustwording van hoe je omgaat met bepaalde situaties geeft ook zicht op de keuzes die je hebt en de acties die je kunt ondernemen.
Gedurende het traject bespreken we steeds de voortgang. Aan het einde blikken we terug en maken we een actieplan waarmee je het geleerde vast kunt houden en kunt uitbouwen.

Wat levert coaching je op?

  • Je krijgt zicht op wat al goed gaat en niet hoeft te veranderen
  • Je krijgt nog helderder wat het is dat je wilt bereiken
  • Je komt meer in actie en haalt daar vertrouwen en plezier uit
  • Je kunt belemmerende overtuigingen loslaten
  • Je ervaart minder stress en meer ontspanning en innerlijke rust

Mijn kernwaarden

  • Respect tonen en veiligheid bieden
  • Nieuwsgierigheid naar hoe het voor jou werkt; jij als klant bent de expert
  • Ontwikkelingsgericht met aandacht voor concrete, realistische acties. Mijn ervaring is dat als je een klein stapje maakt, je een hoop in beweging kunt krijgen
  • In uitdagingen en groeimogelijkheden in plaats van in problemen denken
  • Met wat humor ook even de zwaarte kunnen relativeren

Contact?

Zin om nu echt in beweging te komen en stappen te zetten? Neem dan contact met me op voor meer informatie of het maken van een afspraak!