Carpe Nunc – Pluk het moment

Trix van Hest
Carpe Nunc
Website: www.carpenunc.nl
Facebook: CarpeNunc
Instagram: yogitrixy
Email: carpenuncyoga@gmail.com
Tel.nr.: +31 6 41316051
Coach locaties: Bij jou thuis
Pi-Energie (Rivierenbuurt)

Missie

Als Effortless Coach gun ik dat je ontdekt wie je écht bent en een leven leidt dat je ook daadwerkelijk wilt in plaats van dat je wordt belemmerd door je ‘hoofd’ die je vertelt wie je zou moeten zijn en hoe je zou moeten leven.

Ik begeleid je terug naar je eigen harte-wensen. Om de dingen die je tot nu toe nog niet zijn gelukt, moeiteloos te realiseren. Wees niet bang om te stralen en zet die volgende stap in je leven!

Mijn aanbod

Misschien ben je al enige tijd bezig met zelf-bewustzijnsvragen, reflectie en ontwikkeling. Dan kun je ook op lagen stuiten waar je zelf minder makkelijker door heen komt. Je kan dan soms stuiten op diepgelegen (onbewuste) blokkades, hardnekkige gedachten of onverwerkte emoties. Ook kunnen bepaalde patronen zich weer herhalen die je bekend zijn maar waar je nu zo graag eens van af zou willen. Dat kan allemaal heel heftig zijn. Als het opkomt in die periode van je leven, wil het ook vaak los worden gelaten of een plek krijgen. Soms weet je niet zo goed hoe. Daarin kan ik jou als coach begeleiden.

Het is niet alleen maar een kwestie van ‘uit je hoofd’ komen: het is beter leren voelen in je lichaam en ook contact maken met je hart. (Body – Mind – Heart-connection)

Benefits: wat levert het de cliënt op

Het traject is een ontdekkingsreis die we samen gaan. Jij bepaalt het reisdoel en de route ernaar toe, ik begeleid je tijdens de reis. Wellicht komen we sterke overtuigingen tegen, dan ruimen we die op. Of stuiten we op onafgemaakte emoties, dan begeleid ik je door die processen heen. Of misschien botsen we wel op een onzichtbare ijsberg, dan maken we dat bewust zichtbaar. Kortom, ik leer je zelf te dansen met je draken en demonen zodat je jezelf weer liefdevol kunt omarmen. Ervaar hoe het is om vrij te zijn en jezelf de ruimte te gunnen om te leven in vrijheid en datgene te doen wat je altijd al hebt willen doen.

Specifieke expertise

Naast het Effortless Coach traject, bied ik trajecten aan middels de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een nieuwe stroming binnen de psychologie die op een aantal vlakken wezenlijk verschilt van andere stromingen. Het wordt ook wel de derde generatie cognitieve gedragstherapie genoemd. ACT houdt niet zo van de negatieve labels die door de hulpverlening vaak op mensen worden geplakt. Volgens ACT is het hebben van angstige en negatieve gedachten en gevoelens heel normaal. Het hoort een beetje bij ons mens zijn. Misschien ben jij gevoed met het idee dat psychische problemen hebben ‘abnormaal’ is, of zelfs ‘slecht‘. In dat geval nodig ik jou graag uit om dit programma verder te gaan volgen. Wie weet ontdek je dan zelf hoe humorvol en bevrijdend ACT kan zijn. (Specialisatie in angstklachten en depressiviteit, maar ACT kan op veel meer toegepast worden.)

Ervaring/achtergrond

In 2007 behaalde ik mijn mastertitel in de criminologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sindsdien ben ik werkzaam bij een overheidsinstantie als informatie coördinator. Door mijn burn-out in 2010 heb ik lang gezocht én mezelf teruggevonden door het doen van yoga en meditatie. Yoga en meditatie brengt mij dichterbij mijn kern en wie ik diep van wezen ben. Steeds meer kon ik mijn hoog sensitiviteit accepteren en durfde ik weer te stralen.

In 2015 rondde ik de de 4-jarige yogadocenten opleiding Yoga Academie Nederland (YAN) af. Al startte ik de opleiding voor mijn persoonlijke ontwikkeling, ik vond het lesgeven erg leuk. Vanaf 2015 geef ik yogalessen in Amsterdam en tijdens yogavakanties. In 2016 volgde ik de bijscholing: adem- en ontspanningstherapie van Jan van Dixhoorn. (Methode van Dixhoorn).

Mijn drive om andere mensen te begeleiden in hun levensproces werd ook steeds sterker. Reden dat ik koos voor een ACT-opleiding (2015) en om coach te worden bij Talentcoach Amsterdam om uiteindelijk een opleiding tot coach te volgen (2016).

5 kern kwaliteiten

  • Ruimdenkend
  • Empatisch
  • Eerlijk
  • Ondernemend
  • Leergierig